Aan de voet van de Sierra Nevada en kort bij de MiddellandseZee ligt Granada, in het hartje van Andalusië, een gebied met zachte en warme zomers en winters die geschikt zijn om aan wintersport te doen, met een prachtig landschap op de hoogste toppen van het Schiereiland.

lees verder...
Stedenbezoek
GRANADA
In Granada vindt u Alhambra. Alhambra is een van de meest bezochte monumenten ter wereld en was een paleis, een fort, het huis van de Nasrid sultans, dat gebouwd is door de Moren om de stad te verdedigen. Het is gelegen op de heuvel van al-Sabika, op de linkerover van de rivier Darro, ten westen van de stad Granada en aan de voorkant van de dorpjes Albaicin en de Alcabaza. Het Alhambra is gelegen op een prachtig punt met uitzicht over de hele stad.
Granada in een notendop. Je ziet hier een prachtige samensmelting van de Arabische en christelijke architectuur. Geniet van de lekkerste tapas, het prachtige uitzicht vanaf zo'n beetje ieder punt en dans de flamenco op straat. Maar wat je ook doet, er zijn een aantal bezienwaardigheden die je bezocht móet hebben om optimaal te genieten van Granada.

Het Alhambra
Het Alhambra is een middeleeuws paleis van de Islamitische sultan van Granada, Muhammed III. Te midden van het Alhambra is later het paleis van Karel V gebouwd, eveneens een absolute must-see dat dankzij de Europese bouwstijl een sterk contrast vormt met de Arabische omgeving. Wanneer je iets doorloopt, beland je vanzelf in de prachtige tuinen van het Generalife paleis. Loop over de met kiezelmozaďk ingelegde paden en geniet van de schoonheid van de lange vijver omringd met bloembedden, bijzondere fonteinen en paviljoenen.

Kathedraal van Granada
Een bezoek aan de kathedraal van Granada zal je niet snel ontgaan. De zestiende eeuwse kathedraal staat midden in de oude medina van de stad en er is dan ook eigenlijk geen ontkomen aan. De Santa Iglesia Catedral Metropolitana de la Anunciación de Granada wordt gekenmerkt door barokke elementen en gebrandschilderde ramen. Zowel aan de buitenkant als binnenkant een lust voor het oog.

MONTEFRIO
Montefrio zelf is zeker niet te missen als u hier verblijft. Dit is een historisch dorp met vonsten tot wel 4500 voor Christus. Rond de Puena de los Gitanes zijn o.a. paleonthologische graven, restanten uit de Visigoten en Romeinen gevonden. Montefrio was in de 15de eeuw een belangrijk grensdorpje tussen Granada en Castilla.

CORDOBA
In Cordoba vindt u het Palacio de Viana, dit paleis is een nationaal monument en heeft een 18 eeuws artistieke tuin. Het paleis heeft een oppervlakte van 6500m2 wat voor bezet wordt door de  . Het gebouw heeft 2 verdiepingen en fascinerende patio's. Ook in Cordoba staat de 3de grootste moskee ter wereld namelijk La Mezquita. Het is een moskee met binnenin een prachtige kathedraal en vele mooie zuilen (namelijk 856 stuks).

PRIEGO DE CODOBA
Zeker een bezoek waard is ook het dorp Priego de Codoba. In dit dorp vindt u enorm veel geschiedenis o.a. Barrio de la Villa, dit is een wijk die dateert uit de middeleeuwen en is van Arabische oorsprong, Fuente del Rey is een in barokstijl aangelegde fontein uit 1803 die met zijn 139 waterspuwers 3 lagergelegen wateroppervlakten bevoorraden. De Fuente del Rey ligt samen met Fuente de la Salud uit de 16de eeuw in het centrum van de stad.